ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΨΟΥΣ 10,2 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πράσινο φως έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή(Κομισιόν), εγκρίνοντας κυπριακό πρόγραμμα ύψους 10,2 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη  πληττόμενων επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα, εγκρίθηκε στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων. Πρόκειται για άμεσες επιχορηγήσεις, οι οποίες προορίζονται να καλύψουν μέρος των δαπανών των δικαιούχων.

Έτσι αφορά, κατά πρώτον τους αυτοαπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις, όπου οι δραστηριότητές τους έχουν ανασταλεί από τις 16 Μαρτίου 2020, λόγω των μέτρων που επέβαλε η κυπριακή κυβέρνηση και το ποσό τους υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των απασχολούμενων, με ανώτατο όριο τα 15.000ευρώ.

Και κατά δεύτερον, αφορά τους αυτοπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις όπου οι δραστηριότητες έχουν ανασταλεί από τον Νοέμβριο 2020, λόγω των μέτρων και των οποίων ο κύκλος εργασιών τους μειώθηκε κατά 80%, ή περισσότερο σε έναν μήνα το 2020, σε σύγκριση με τον  μήνα του 2019.

Το ποσό της επιχορήγησης, σχετίζεται:

  • με τον αριθμό των απασχολούμενων,
  • με τις ενισχύσεις που κυμαίνονται από 500ευρώ και αφορά τους δικαιούχους με ένα μέλος του προσωπικού τους
  • και μέχρι 3.000ευρώ, που αφορά τους δικαιούχους εκείνους, που έχουν στην κατοχή τους 50 ή και περισσότερους υπαλλήλους.

Άμεσος στόχος η αντιμετώπιση των αναγκών, της ρευστότητας των δικαιούχων, για τη συνέχιση της δραστηριότητά τους και μέσα στην πανδημία.

Έτσι, σύμφωνα με την επιτροπή, διαπιστώνονται τα εξής:

  • η στήριξη δεν θα υπερβαίνει τις 225.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, τις 270.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας και τα 1.800.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται σε οποιονδήποτε άλλο τομέα
  • η ενίσχυση θα χορηγηθεί πριν από τις 30 Ιουνίου 2021.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο