ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ TAKE AWAY-ΝΕΑ(ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ)ΜΕΤΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με αλλαγές και παραπάνω πρόστιμα, έρχεται η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ), να εντάξει στα νέα της μέτρα, για τους παραβάτες της υπόθεσης, όσον αφορά το Take Away και την παραμονή  έξω από τα καφέ.

Ο έντονος συνωστισμός που παρατηρήθηκε κατά της τελευταίες ημέρες, έξω από τα καφέ, «ανάγκασαν» την κυβέρνηση, να λάβει σκληρότερα-νέα μέτρα προστασίας, κατά του Covid.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση της ΚΥΑ, «επισυνάπτει» στην εφημερίδα κυβερνήσεως τα εξής: «για την ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και επιβολής αντίστοιχων κυρώσεων».

Έτσι από σήμερα, ισχύουν τα εξής:

  • Απαγορεύεται η παραμονή των πελατών, έξω από τα καφέ(με την πρόφαση, ότι αναμένουν μερικά λεπτά, να πραγματοποιηθεί το take away).
  • Στους παραβάτες και στους αρνητές της υπόθεσης(καταναλωτές), προς συμμόρφωση στο νέο μέτρο, θα επιβάλλεται πρόστιμο 300ευρώ. Αφορά όσους περιμένουν επί αρκετά λεπτά, εντός και εκτός των επιχειρήσεων.
  • Όσον αφορά τους επιχειρηματίες, που δεν συμμορφώνονται, θα πληρώνουν πρόστιμο των 3.000ευρώ.
  • Διευκρινίζεται από την ΚΥΑ, ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive – through), επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο