ΑΥΣΤΗΡΟ LOCKDOWN ΣΕ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ-ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Lockdown επιβλήθηκε πριν από λίγο, σε Αχαϊα και Έυβοια-πλην της Σκύρου-, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαου Χαρδαλιά.

Οι περιοχές αυτές, παρουσίασαν αυξημένο ιικό φορτίο, κατά τις τελευταίες ημέρες και όλα οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας καταγράφηκαν 732 ενεργά κρούσματα όταν στις 30 Ιανουαρίου είχε 206 ενεργά. Στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας πλην Σκύρου καταγράφηκαν 501 ενεργά κρούσματα όταν στις 30 Ιανουαρίου σημείωθηκαν 256 ενεργά κρούσματα.

ΈΤΣΙ ΣΤΙΣ ΕΠΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ:

  • υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,
  • αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).
  • Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.
  • Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Όσον αφορά την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, ανέφερε χαρακτηριστικά, την παράταση των περιοριστικών μέτρων-κατά μία εβδομάδα-, μέχρι και της 22 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν ο δήμος Αγίου Νικολάου, ο δήμος Θήρας κι ο δήμος Μυκόνου.

Επίσης, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στις «κόκκινες» περιοχές δηλαδή, τίθενται από αύριο 13 έως τις 22 Φεβρουαρίου ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Καλυμνίων, καθώς και ο δήμος Καρπάθου, όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου – «κόκκινο», βρίσκονται από αύριο 13 έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, οι εξής περιοχές:

– ο δήμος Εορδαίας,

– ο δήμος Θηβαίων,

– ο δήμος Τανάγρας,

– ο δήμος Σπάρτης,

– η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου,

– ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού,

– ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης,

– ο δήμος Τεμπών

– η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,

– ο δήμος Καλυμνίων και

– ο δήμος Καρπάθου.

Παράλληλα, όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα δεν παρατείνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής έχει βελτιωθεί. Έτσι, η Λέσβος από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί περνά στο επίπεδο επιτήρησης, στις «κίτρινες», δηλαδή, περιοχές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο