Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 60-64 ΕΤΩΝ-ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας των 60-64 ετών,, με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, όπως και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν να διενεργήσουν εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astra Zeneca σε άτομα ηλικίας 18 μέχρι και 64 ετών και ο κυριότερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για μεγαλύτερες ηλικίες. Το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες.

Οι εμβολιασμοί των πολιτών, επρόκειτο να πραγματοποιηθούν, στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELEXPO, ενώ στην Αθήνα, στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO στο Μαρούσι.

Σε πλήρη ωστόσο ανάπτυξη θα λειτουργήσουν 96 εμβολιαστικά κέντρα. Η δυναμικότητα του για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα. Σήμερα ενεργοποιήθηκαν 48 εμβολιαστικά κέντρα. Το ωράριο λειτουργίας του σταθμού  θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου.

Σε εξέλιξη ωστόσο βρίσκονται και οι εμβολιασμοί των 75 ετών και άνω, με τα εμβόλια της Pfizer και Moderna.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο