ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΙΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ, ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αυξημένο κατά 70%, βρέθηκε το ιικό φορτίο του Κορωνοϊου, στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την διεξαγωγή των ερευνών, που πραγματοποιεί  η διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Μάλιστα, η μέση τιμή συγκέντρωσης του ιικού φορτίου, την εβδομάδα από 8 έως 14 Φεβρουαρίου είναι κατά 70% αυξημένη, σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης εβδομάδας, 1 με 7 Φεβρουαρίου.

Σε ημερήσια βάση, η υψηλότερη τιμή καταγράφεται την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

«Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ της επιδημιολογικής έξαρσης του φθινοπώρου και της παρούσας περιόδου, τόσο σε ό,τι αφορά την κινητικότητα στην πόλη, όσο και άλλους παράγοντες, όπως τα μεταλλαγμένα πιο μεταδοτικά στελέχη του ιού που βρίσκονται στην κοινότητα. Αυτό που όλοι απευχόμαστε είναι στις επόμενες μετρήσεις να δούμε μία επανάληψη του μοτίβου του περασμένου Νοέμβρη. Άλλωστε οι καθημερινές πλέον δειγματοληψίες στοχεύουν ακριβώς στο να εντοπίσουμε την μεγάλη αύξηση, πριν αυτή γίνει εκρηκτική», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, Νίκος Παπαϊωάννου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο