ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ!- ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΡΙΘΜΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, δημιούργησε η κακοκαιρία «Μήδεια», σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, καθώς ο κύριος λόγος διακοπής τους, ήταν οι πτώσεις δέντρων, πάνω στα ηλεκτροφόρα καλώδια των δήμων.

Συγκεκριμένα, μεμονωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, υπάρχουν σε ορισμένα νησιά όπως η Αμοργός και η Ικαρία και κάποιες πτώσεις τάσης στην Κρήτη.

Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα των διακοπών ρεύματος έκανε στη σύσκεψη στη ΓΓΠΠ ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος.

«Αυτή τη στιγμή είναι μία σειρά Δήμων που επηρεάζονται, στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ. Απόστολοι Καλάμου, ‘Αγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά την σύσκεψη.

Ορισμένες περιοχές της ΒΑ Αττικής είναι χωρίς ρεύμα έως και 48 ώρες. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δηλώνουν αδυναμία πρόσβασης και ζητούν τη συνδρομή των δήμων και της πυροσβεστικής. Ο χρόνος αποκατάστασης εκτιμάται σε δύο μέρες από σήμερα. Τα προβλήματα σε δίκτυο ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ αναμένεται να αποκατασταθούν σύμφωνα με τους τεχνικούς στο τέλος της εβδομάδας.

«Αυτή τη στιγμή είναι ανακουφισμένη Μακεδονία-Θράκη γιατί έχει φύγει το φαινόμενο, αλλά δεν μπορεί να κατέβει κόσμος από τη Μακεδονία – Θράκη στην Αττική. Κάνουμε συνεχώς αναδιάταξη εργαζομένων και εργολάβων, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Αντίστοιχα έχουμε κόσμο στην Κρήτη έχουμε τους εργολάβους σε επιφυλακή είναι ειδοποιημένοι και ξέρουμε κάποια σημεία στα οποία δημιουργούνται προβλήματα.  Θα δούμε πάλι που θα δημιουργηθούν τα προβλήματα και θα τα αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Τάσο Μάνο, οι πολίτες θα πρέπει να δηλώνουν τις βλάβες, στον αριθμό τηλεφωνικού κέντρου 11500, ή και στην ιστοσελίδα του myapp ΔΕΔΔΗΕ.

Ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, μόνο τη χθεσινή ημέρα υπήρξαν περισσότερες από 200 περιπτώσεις πτώσης δέντρων και πάνω από 700 βλάβες οι οποίες αντιμετωπίστηκαν.

Ακόμη, μόνο στα Βόρεια προάστια της Αθήνας, έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο