ΕΝΤΟΣ 2 ΜΗΝΩΝ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μέσα σε διάστημα 2 μηνών, αναμένεται να χορηγηθεί η προκαταβολή της σύνταξης ύψους έως και 384 ευρώ, σε 100.000 με 105.000 ασφαλισμένους, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για-τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή-τους ασφαλισμένους εκείνους που είχαν υποβάλλει αίτηση για σύνταξη και ενώ εκκρεμεί η έκδοση της οριστικής δεν λαμβάνουν ακόμα ούτε την προσωρινή.

«Δεν κομπάζουμε αλλά είναι ένα μέτρο ανακούφισης και παράλληλα με 10 μέτρα που έχουμε ανακοινώσει σε συνέχεια άλλων ψηφισθέντων θα επιδιώξουμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες τόσο για την προσωρινή όσο και την οριστική σύνταξη», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

«Προχωρούμε μακριά από τις γραφειοκρατικές λογικές, που ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια τους συνταξιούχους. Δεν μπορεί το κράτος να συμπεριφέρεται με αυτό τον δεσποτικό κι ανάλγητο τρόπο. Προβλέπουμε και μηχανισμό συμψηφισμού. Θέλετε για να μη χάσουμε έναν πόντο. Για να μη μας ξεφύγει μία τρίχα στους υπολογισμούς να μην πάρουν οι άνθρωποι ένα ποσό και να μην κάνουν Πάσχα; Εγώ συνειδησιακά δεν το αντέχω. Και νομίζω κανείς δεν θα έπρεπε να το αντέχει. Δεν είναι συμπεριφορά κράτους που έχει στοιχειώδη ευαισθησία», συνέχισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο