ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Νέα πορεία διαμαρτυρίας, προγραμματίστηκε σήμερα στις 6  το απόγευμα να πραγματοποιηθεί, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ως ένδειξη αλληλεγγύης, στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εντωμεταξύ, η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ, προσέφυγε στον  υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να ζητήσει την παρέμβασή του, καθώς ο πελάτης της βρίσκεται για 54η ημέρα σε απεργία πείνας και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του σωφρονιστικού κώδικα και σύμφωνα με το ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη.

Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά», επικαλέστηκε στην προσφυγή της, η συνήγορός του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο