ΣΕΙΣΜΟΣ 6 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ!-ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ-ΟΙ ΑΠΕΓΛΩΒΙΣΜΟΙ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στις 12:16μ.μ., 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η Αττική, ήταν η πρώτη περιφέρεια, που κατάλαβε τον σεισμό, για τα καλά.

Ακολούθησαν 9 ισχυροί μετασεισμοί, μεγέθους 4ρων έως 5βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Η μετασεισμική ακολουθία, εξελίσσεται ομαλά.

Στις περιοχές, προκλήθηκε μεγάλη  αναστάτωση, με τους κατοίκους να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της Λάρισας.

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ:

  • Σε πολλά σημεία της περιοχής, σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Κάποιες από αυτές έγιναν στην περιοχή Κατράκη, στην Εθνική Οδό Λάρισας-Ελασσόνας, καθώς υπήρξαν και αποκωλήσεις βράχων, στον δρόμο Λάρισας-Ελασσόνας, στην Μελούνα, καθώς και στον δρόμο Καστράκι της Καλαμπάκας.
  • Σοβαρές ζημιές ωστόσο προκλήθηκαν και στην εκκλησία του Τυρνάβου, στην οποία σημειώθηκε κατάρρευση  καμπαναριού, καθώς και κατάρρευση τοίχους, σε σχολείου του οικισμού Δαμάσι.
  • Και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων καταγράφονται ζημιές από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που είχε ως επίκεντρο περιοχή της Λάρισας.
  • Ζημιές έχουν αναφερθεί σε σπίτια και κτίρια κυρίως στον Δήμο Φαρκαδόνας, αλλά και στους οικισμούς Ζάρκο, Πηνειάδα, Παναγίτσα, Γριζάνο, Οιχαλεία και Πετρωτό. σύμφωνα με τον αντιπεριφερειιάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.

ΟΙ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ:

  • Κλήση για απεγκλωβισμό κατοίκου του Μεσοχωρίου, έλαβε η Πυροσβεστική, καθώς καταπλακώθηκε μέσα στα χαλάσματα του σπιτιού του, που κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό.
  • Επιτυχής κατάληξη είχε και ο απεγκλωβισμός ηλικιωμένου ζευγαριού, της Δημοτικής Ενότητας Αμουρίου, κοντά στο Μεσοχώρι.

Στην περιοχή σπεύδουν: Σωστικά Συνεργεία, Πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, Στρατός της Ξηράς, προκειμένου να επιτηρήσει από αέρος την περιοχή και να καταγραφούν οι ζημιές.

Στην περιοχή του ισχυρού σεισμού, μεταβαίνουν- με εντολή του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη- ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Επίσης οι: ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Αθανάσιος Δημακογιάννης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο