«ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ» ΦΩΚΙΔΑ & ΑΝΩΓΕΙΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ -ΧΑΡΔΑΛΙΑ!-ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΓΑΜΟΥΣ;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται, από αύριο Σάββατο 6 Μαρτίου, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και τα Ανώγεια Ρεθύμνου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαου Χαρδαλιά.

Επισημάνθηκε για την περιοχή της Λάρισας, πως η ένταξή της στο «βαθύ κόκκινο»(περιοχή επίσης αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου), αναστέλλεται, λόγω και του δεύτερου ισχυρού σεισμού-που σημειώθηκε στην περιοχή- των 5,9 ρίχτερ. Από εβδομάδα διευκρινίζεται πως θα δοθούν στην δημοσιότητα, νέες ανακοινώσεις και διευκρινήσεις.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, με επίσης αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, βρίσκονται-κατά τον κο Χαρδαλιά και οι εξής περιοχές:

  • Κοζάνη (ιδιαίτερα σε Εορδαία και Κοζάνη), Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία (δήμος Αλεξάνδρειας), Σέρρες, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης.

Ο Υφυπουργός, δεν παρέλειψε να κάνει έκκληση στους πολίτες των συγκεκριμένων περιοχών, προκειμένου να υπάρξει-από μέρους τους- τήρηση των μέτρων, για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης και την επιβολή «σκληρότερων- περιοριστικών- μέτρων.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ:

  • Για μετάβαση σε ΚΤΕΟ δεν ισχύουν οι περιορισμοί για τον κωδικό 2 (μετακίνηση εντός οικείου δήμου ή σε 2 χλμ) και απαιτείται SMS με κωδικό 2 ή έντυπη βεβαίωση και αποδεικτικό ραντεβού με ΚΤΕΟ.
  • Η τέλεση γάμων θα επιτρέπεται αλλά με την παρουσία αυστηρά έως 9 ατόμων συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού και των βοηθών του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο