ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 12.000 ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ, ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, τόσο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όσο και στην περιοχή του Κιλκίς.

Πρόκειται για τρείς άνδρες και μια γυναίκα, στους οποίους σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση τελωνειακού κώδικα και οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της ημεδαπής, στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.178 πακέτα τσιγάρων, 924 συσκευασίες με καπνό βάρους 46 κιλών και 200 γραμμαρίων, καθώς και 9 κιλά καπνό(τύπου ναργιλέ), για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Επίσης, σε έρευνες των αστυνομικών που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι προαναφερόμενοι άνδρες, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε είχαν προμηθευτεί νωρίτερα την ίδια ημέρα, από την παραπάνω οικία της ημεδαπής γυναίκας.

Κατασχέθηκε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 7.390 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της γυναίκας(εντός των δύο παραπάνω οχημάτων), καθώς και 4 κινητά τηλέφωνα, τα οποία εντοπίστηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Παράλληλα στην περιοχή του Κιλκίς, οι αστυνομικοί του τμήματος ακινητοποίησαν όχημα- αγνώστου ανδρός- στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.949 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι προβλεπόμενοι φόροι και δασμοί.

Η συνολική κατάσχεση έφτασε περί της 12.127 χιλιάδες, λαθραίων πακέτων τσιγάρων και των 55,2 κιλών, λαθραίων καπνού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο