ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ASTRA ZENECA;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αναστάτωση προκάλεσαν και στην Ελλάδα, οι παρενέργειες που εμφανίστηκαν σε πολίτες, μετά και τον εμβολιασμό τους, με το εμβόλιο της εταιρείας Astra Zeneca, αλλά και το «πάγωμα» της διαδικασίας τριών μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών, για τον συγκεκριμένο εμβολιασμό.

Ιταλία, Γαλλία, ανέστειλαν προσωρινά τους εμβολιασμούς των πολιτών τους-για προληπτικούς λόγους- με την συγκεκριμένη εταιρεία, έως ότου αποφανθούν τα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα, για το αν οι θρομβώσεις που εμφανίστηκαν στους πολίτες, σχετίζονται όντως με το εμβόλιο της Astra Zeneca, ή πρόκειται για απλή μόνο σύμπτωση.

Στην Γαλλία, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, είναι αισιόδοξος πως θα ξαναξεκινήσει ο εμβολιασμός, αφότου φυσικά το επιτρέπει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού φαρμάκων ΕΜΑ, αύριο Τρίτη.

Το ίδιο έπραξε και η Ιταλία, με τον οργανισμό Aifa, αποφασίζοντας να διακόψει προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου, μέχρι να βγει η οριστική απόφαση της ΕΜΑ.

Περιστατικά ωστόσο παρενεργειών, αναφέρθηκαν και στις: Ολλανδία, Δανία και Γερμανία, με την διαφορά όμως ότι η Γερμανία, εξακολουθεί να χορηγεί το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του Covid-19, παρόλο την αναστολή της χρήσης του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο