ΔΙΕΥΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ολοκληρώθηκε ο 62ος γύρων, των διερευνητικών επαφών, μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, σήμερα το απόγευμα.

Οι διαπραγματεύσεις μάλιστα-που ξεκίνησαν απ’ τις 10:30 το πρωί- διήρκησαν τέσσερις ολόκληρες ώρες και οι συζητήσεις-μεταξύ δύο αντιπροσωπιών-πραγματοποιήθηκαν, σε γνωστό-κεντρικό ξενοδοχείο της Πρωτεύουσας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία-μέσω της συνάντησής του, με τον Παλαιστίνιο Υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ Αλ Μάλικι, αναφέροντας πως η διαφορά τους, έγκειται στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της Υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, όπως και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: «είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον Τούρκο ομόλογό μου και φίλο μου, τον κ. Μαβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά βέβαια μια τέτοια συνάντηση για να έχει νόημα, πρέπει να διεξαχθεί μέσα στο κατάλληλο κλίμα».

Ο Γάλλος ωστόσο Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε την πρόθεσή του, να επισκεφτεί την Ελλάδα, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Την ίδια ακριβώς πρόθεση, είχε επισημάνει και ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, όταν φυσικά το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο