ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πέντε περιστατικά θρομβώσεων, κατεγράφησαν στη Βρετανία, μετά και τον εμβολιασμό ανδρών ηλικίας από 19 έως 59 ετών, με το εμβόλιο της Astra Zeneca, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άμεση σύνδεση Αυτών των αναφερθέντων, με το εμβόλιο.

Ανάμεσα σε αυτά, καταγράφτηκε και ένας θάνατος, σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA).

Η Αρχή ωστόσο, παρότρυνε τους πολίτες της χώρας της, να συνεχίσουν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης σε πολίτες, μετά τον εμβολιασμό, είναι 1 στο εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας εμβολιών της MHRA Δρ Φίλιπ Μπράιαν, «τα περιστατικά είναι παρόμοια με κάποια από αυτά που έχουν αναφερθεί στην ηπειρωτική Ευρώπη και έχουν οδηγήσει πολλές χώρες στην αναστολή χορήγησης του σκευάσματος. Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι κατά πόσο αυτά τα περιστατικά έχουν προκληθεί από τα εμβόλια. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό, διότι αυτές οι ασθένειες συμβαίνουν φυσικά, έστω πολύ σπάνια. Η νόσος Covid συνδέεται με αυξημένη θνησιμότητα. Αμφότερα τα εμβόλια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Και δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση αιτιατού με αυτό που είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο ιατρικό συμβάν».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο