ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ-ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ-ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ;ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ!!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από την Δευτέρα 22 Μαρτίου, ξεκινούν να πιάνουν και πάλι δουλειά οι κομμωτές όλης της χώρας, αλλά και να ανοίγουν σταδιακά και άλλες δραστηριότητες, σύμφωνα με τον Υφυπουργό πολιτικής Προστασίας, Νικόλαο Χαρδαλιά.

ΌΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, που ήταν μέχρι πρότινος, από τις 6 το απόγευμα(εντός Σαββατοκύριακων), τώρα αλλάζει και θα είναι καθ’ όλη την εβδομάδα και τα Σαββατοκύριακα, από τις 9 το βράδυ, έως τις 5 το πρωί.
  • Από την Δευτέρα 22 Μαρτίου, ανοίγουν όχι μόνο τα κομμωτήρια, αλλά οι χώροι περιποίησης νυχιών και τα πάρκα. Για τα δημόσια πάρκα ισχύουν τα εξής: μέχρι και τρία άτομα, με εξαίρεση της οικογένειας. Οι μετακινήσεις των πολιτών, θα πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο εντός των Δήμων της περιοχής τους, κάθε άλλη Διαδημοτική μετακίνηση απαγορεύεται.
  • Από την Δευτέρα 22 Μαρτίου, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, μέχρι και 3 άτομα-εκτός των οικογενειών- με την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επίσης στέλνοντας sms 6, μπορεί ο κάθε πολίτης να μετακινείται,  χωρίς την χρήση μηχανής ή ΙΧ, αλλά με τα πόδια ή με ποδήλατο.Αφορά υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους, αναφορικά όπως: η Ακρόπολη Αθηνών, η Αρχαία Αγορά, το Ολυμπίειο, ο Κεραμεικός, η Βιβλιοθήκη του Αδριανού, το Σούνιο, η Αρχαία Ελευσίνα, η Ολυμπία, η Μεσσήνη, οι Αιγές, η Πέλλα, η Ελεύθερνα, η Αμφίπολη, η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το Ασκληπιείο Επιδαύρου, τα Άβδηρα, η Νικόπολη, η Αρχαία Νεμέα.
  • Από την Δευτέρα, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, γι αυτούς που μένουν κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές, μόνο εντόςτων δήμων που διαμένουν. Όλα διενεργούνται είτε με μικρό σκάφος, είτε από την στεριά και στέλνοντας sms με κωδικό 6.
  • Διευκολύνεται η ατομική άσκηση, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
  • Ανοίγουν οι μητροπολιτικοί ναοί-για τους τρεις μεγάλους εορτασμούς, τους Χαιρετισμούς, τον Ευαγγελισμό και την Κυριακή της Ορθοδοξίας-με την χρήση αυστηρών μέτρων προστασίας: ένας πιστός ανά 25 τ.μ.. Οι κληρικοί και οι ψάλτες που θα συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία, θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν εμβολιαστεί ή να φέρουν αρνητικό rapid test.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο