ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ» ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τις περιοχές που βγαίνουν από την κατηγορία πολύ αυξημένου  κινδύνου, αλλά και τις περιοχές τις οποίες εντάσσονται από αύριο στο «βαθύ κόκκινο», ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ισχύουν τα παρακάτω:

  • Βγαίνουν από την κατηγορία, πολύ αυξημένου κινδύνου και από την Δευτέρα εντάσσονται απλά στο «κόκκινο» οι: η Φωκίδα, η Σάμος, η Λευκάδα και ο δήμος Ρόδου.
  • Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου(«βαθύ κόκκινο») παραμένουν οι: Αττική, Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος. Επίσης, οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου.
  • Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, εντάσσονται από αύριο οι: η Μύκονος, Ζακύνθου, ο δήμος Αμφίπολης Σερρών, οι δήμοι Καστοριάς, Ορεστίδος και ο δήμος Καρδίτσας.
  • Η Λέρος βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων και έκτακτης ανάγκης από χθες το πρωί καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί. Στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται από αύριο το πρωί στις 6 και έως τις 29 Μαρτίου και η δημοτική κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου με έδρα τη Σιάτιστα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
  • Με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής βγαίνουν από την κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου οι εξής περιοχές: Φωκίδα με μείωση του επιδημιολογικού φορτίου κατά 49%, Σάμος με μείωση φορτίου κατά 58,3%, Άρτα με μείωση 24%, Λευκάδα με υποχώρηση 44,2% και ο δήμος Ρόδο με μείωση 58%. Οι εν λόγω περιοχές από τη Δευτέρα εντάσσονται από στο επίιπεδο αυξημένου κινδύνου κόκκινο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο