Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΜΑΓΕΨΕ!!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μαγευτική περισσότερο από ποτέ, ήταν η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εν μέσω της πανδημίας.

Συμπληρώνοντας 200 χρόνια, από την ελληνική ανεξαρτησία, η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά της 10 το πρωί, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη και των προσκεκλημμένων που παρευρέθηκαν, όπως οι: Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλη της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλλης και η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλί.

Φέτος η παρέλαση, έγινε σύμφωνα με τους καθιερωμένους τύπους, τήρησης των υγειονομικών κανόνων και δεν παρευρέθηκε καθόλου το κοινό.

Παρουσιαστές της παρέλασης, ο πασίγνωστος Νίκος Αλιάγας, με την Σοφία Κορμά.

Έφιπποι πολεμιστές, κορίτσια και αγόρια, διαφόρων ηλικιών,  λάβαρα και σημαίες επαναστάσεως, ο Ιερός Λόχος, Ουλαμοί με ενδυμασίες από διάφορες περιοχές, της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, μηχανοκίνητα οχήματα της Στρατονομίας, ένστολοι διαφόρων ειδικοτήτων και τα μοναδικά ελικόπτερα και τα F16, που πέταξαν στους αιθέρες, προτάσσοντας το δυνατό μήνυμα της ημέρας.

«Ασπίδα η γαλανόλευκη για κάθε γωνιά του τόπου μας. Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές. Στέλνουμε μήνυμα περηφάνιας και σιγουριάς και είμαστε ασπίδα για κάθε γωνιά του τόπου μας. Κρατάμε γερά την σκυτάλη του εθνικού χρέους», ήταν το μήνυμα του αρχαιότερου της ομάδας Ζευς των F16, σμηναγού Δημήτρη Βολακάκη, που πέταξε για άλλη μια φορά με μοναδικό τρόπο.

«Αισθανόμαστε ιστορικά υπερήφανοι για όλα όσα έχουμε πετύχει. Η πατρίδα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου που βρίσκεται στον πυρήνα της ΕΕ και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Αικατερίνη Σακελαρροπούλου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο