ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΑΓΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ,ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αρνήθηκε κάθε αμοιβή του, ο πασίγνωστος-διεθνούς φήμης, παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, όταν αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΡΤ, να παρουσιάσει την επετειακή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, για τα 200χρόνια, από την ελληνική ανεξαρτησία.

«Η πρόταση να βρεθώ στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της Απελευθέρωσης της Ελλάδος στην Αθήνα, σ’ αυτόν τον τόσο συμβολικό χώρο, το Σύνταγμα, που είναι το σπίτι της Δημοκρατίας, όπου θα παραβρεθούν και ξένοι ηγέτες, που ήταν σύμμαχοι τότε, το 1821, είναι τιμητική.

Είναι τιμητικό και συγκινητικό ταυτόχρονα. Επειδή, πέρα από την παρέλαση, πέρα από τους λόγους των μεν και των δε, αυτό που με συγκινεί περισσότερο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, του 19ου αιώνα, που πάλεψαν με όλο τους το είναι δίχως να έχουν την ετικέτα του “ήρωα” στη συνείδησή τους, το έκαναν με τα όπλα που είχαν, με τη συνείδησή τους καθαρή.

Και το έκαναν γιατί δεν υπήρχε άλλη συζήτηση. Αυτό με συγκινεί πολύ. Δεν μπορούσαν να το δουν διαφορετικά, γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής, και μετά από τέσσερις αιώνες, θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη ζωή τους όπως την είχαν χτίσει μέσα στα χρόνια, αλλά προτίμησαν μια αναθεώρηση, αυτή η αναθεώρηση πηγάζει την αλήθεια της μέσα από το DNA του Έλληνα. Είναι αυτή η ανάγκη για ελευθερία», τόνισε σε δηλώσεις του, που παραχώρησε στο Athens Voice, ο Νίκος Αλιάγας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο