ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ανοίγει το Λιανεμπόριο, από την Δευτέρα 5 Απριλίου, με την χρήση των ραντεβού και των sms, ταυτόχρονα με την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, με την χρήση τους να ισχύει, μόνο τα Σαββατοκύριακα, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαου Χαρδαλιά, στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε-σήμερα το απόγευμα-σε κρατικό κανάλι της ΕΡΤ.

Εντωμεταξύ, επρόκειτο να επανεξεταστεί –από την επόμενη εβδομάδα-και το άνοιγμα των σχολείων, με πιθανότατη ημερομηνία ξεκινήματος, της 12της Απριλίου και την υποχρεωτική διεξαγωγή self test.

«Το νέο μείγμα των μέτρων, με περιορισμούς και αυστηρή επιτήρηση, θα δώσουν μικρές ανάσες στους πολίτες και θα συμβάλουν στην καλύτερη τήρηση των μέτρων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κος Χαρδαλιάς.

Δεν παρέλειψε τονίσει στους πολίτες, πως πρέπει να προσέξουν πολύ, το τελευταίο μίλι της διαδρομής, χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως χαλάρωση.

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ:

  • Ο κάθε πολίτης είναι υποχρεωμένος, να στέλνει sms στο 13032, με χρονικό όριο 3 αποκλειστικά ωρών.
  • Τίθεται η εφαρμογή του click away και του click in shop, προκειμένου ο κάθε πολίτης να κλείνει το ραντεβού του, πριν θελήσει να επισκεφτεί ένα κατάστημα. Το ραντεβού ισχύει για ψώνια και εντός και εκτός του καταστήματος.
  • Ισχύει ο περιορισμός, εντός επιχείρησης, του  ενός πελάτη ανά 25 τ.μ., με μέγιστο αριθμό πελατών τα 20 άτομα.
  • Προς το παρόν, δεν πρόκειται να ανοίξουν, τα εμπορικά καταστήματα, καθώς και τα πολυκαταστήματα, ενώ θα επανεξετασθεί το ενδεχόμενο, από την επόμενη εβδομάδα.

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ:

  • Θα τεθούν σε ισχύ, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα της κάθε εβδομάδας.
  • Το ζήτημα της άθλησης, για γίνεται-όπως πάντοτε-με χρήση sms, και τον κωδικό 6, στο 13033.
  • Εφικτή η χρήση του οχήματος ή της μηχανής, με μέγιστο αριθμό ατόμων 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο