ΑΠΟ ΤΙΣ 7ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΤΑ SELF TEST ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από την Τετάρτη 7 Απριλίου, θα είναι διαθέσιμα τα self test, στα φαρμακεία της χώρας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Έτσι τα φαρμακεία, επρόκειτο να εφοδιαστούν, με τις απαραίτητες ποσότητες των Test, ώστε να διατεθούν-σε πρώτη φάση- σε μαθητές(ηλικίας 16-18 ετών) και σε εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τον κο Κοντοζαμάνη, ακολουθεί η διάθεση των Test, στις ηλικίες μεταξύ 18 και 64 ετών και έπειτα σε ηλικίες άνω των 67 ετών, άτομα δηλαδή ηλικίας, που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει ακόμη ένα όπλο στην μάχη της πανδημίας. Η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των self tests ολοκληρώνεται σήμερα με την παράδοσή τους σε εμάς. Η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της μεθεπόμενης», τόνισε επιγραμματικά ο Υφυπουργός.

Ο κος Κοντοζαμάνης, διευκρίνισε πως, οι μαθητές οι οποίοι δεν θα έχουν λάβει αρνητικό test, δεν δύναται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της τάξης τους.

Αυτοί που θα φέρουν αρνητικό Test, θα λάβουν και την ανάλογη «Υπεύθυνη Δήλωση».Εργαζόμενοι-εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά, είναι στη «λίστα» των self test. Αυτό θα διεξάγεται κατ’ οίκον, με τις ανάλογες σαφείς οδηγίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο