ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & ΑΧΑΪΑ !!!-ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με click away, ανοίγει τη Δευτέρα 12 Απριλίου το λιανεμπόριο τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αχαϊα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νικόλαου Χαρδαλιά.

Έτσι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν στην πόλη μας, μόνο με την μέθοδο του click away.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το λιανεμπόριο στις υπόλοιπες περιοχές συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του και αλλάζει το όριο των ατόμων, που θα βρίσκονται ανά κατάστημα.

Έτσι ορίζονται τα εξής:

  • Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, ορίζεται 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά.
  • Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Ακόμη, με νέα απόφαση, γίνεται εφικτή η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Αχαϊα, με την μέθοδο click in shop και click away.

Επίσης, στην Κοζάνη, δεν θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα, εξαιτίας αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, εντάσσεται από αύριο και το νησί της ΚΩ.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τον δήμο Ηλιδας της Π.Ε Ηλείας.

Βελτιωμένη εικόνα ωστόσο παρουσιάζουν κάποιες περιοχές της Ελλάδος και εντάσσονται από το Βαθύ Κόκκινο-στο οποίο βρίσκονταν μέχρι πρότινος-στο κόκκινο επίπεδο και αφορά τις εξής περιοχές:

Πρόκειται για την Αιτωλοακαρνανία της Π.Ε Δυτικής Ελλάδας, την Αργολίδα της Π.Ε Πελοποννήσου, αλλά και μέρος της Φθιώτιδας της Π.Ε Στερεάς Ελλάδας.

Αναφορικά με την Φθιώτιδα συγκεκριμένα, από τα 296 κρούσματα, τα 257 εντοπίζονται στον Δήμο Λαμιέων και Λοκρών που αναγκαστικά θα παραμείνουν σε Βαθύ Κόκκινο.

Επίσης επίπεδο κατεβαίνουν οι Δήμοι Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Αννας και Ιστιαίας Αιδηψού της Π.Ε Ευβοίας αλλά και ο Δήμος Κατερίνης της Π.Ε Πιερίας.

Τέλος από το “βαθύ κόκκινο” βγαίνουν η Αστυπάλαια και η Σκιάθος καθώς εκεί παρατηρείται το επιδημιολογικό φορτίο να έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Επομένως, σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκεται πλέον η Περιφέρεια Αττικής, η Π.Ε Αχαίας, η Π.Ε Βοιωτίας και Εύβοιας πλην των Δήμων Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Αννας και Ιστιαίας Αιδηψού και Ευρυτανίας.

Οι Π.Ε Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Κοζάνης, Λέσβου, Ζακύνθου, Κω, Μυκόνου ,οι Δήμοι Καλυμνίων και Λέρου της Π.Ε Καλύμνου, ο Δήμος Ρόδου της Π.Ε Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Χίου, ο δήμος Ανωγίων της Π.Ε Ρεθύμνου κι ο δήμος Χανίων, οι Δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσας της Π.Ε Ιωαννίνων. 

Ο δήμος Αμφίπολης, ο δήμος Βέροιας και ο δήμος Σερρών, ο δήμος Καρδίτσας, οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών, η δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Οι δήμοι Λαμιέων και Λοκρών, ο δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο