ΜΕ SELF TEST, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Άνοιξαν σήμερα τα Λύκεια όλης της χώρας, μετά από 5 μήνες που παρέμεναν κλειστά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι μαθητές κρατώντας στα χέρια τους, τις βεβαιώσεις των self tests(αρνητικό αποτέλεσμα), επέστρεψαν ξανά στα θρανία, για να παρακολουθήσουν-πλέον από κοντά-τα μαθήματά τους.

Οι μαθητές, που έκαναν το self test και βγήκε θετικό στον ιό, είναι υποχρεωμένοι να μην κάνουν τα μαθήματά τους στο σχολείο και να παραμείνουν στην οικία τους, επί 14ρεις ημέρες, σύμφωνα πάντοτε με τα δεδομένα-κατάστασης της υγείας τους.

Από τα 160.100 self-test, που πραγματοποιήθηκαν σε μαθητές, τα 159.741 ήταν αρνητικά και τα 359 θετικά, ενώ στο προσωπικό έγιναν 84.993 self-test και βρέθηκαν 84.739 αρνητικά και 254 θετικά.

Σε σύνολο 245.093 self test που έγιναν ενόψει του ανοίγματος των Λυκείων εντοπίστηκαν 613 θετικά (359 μαθητές – 254 προσωπικό).

«Θεωρώ ότι το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κο Μητσοτάκη, τα κρούσματα έμειναν σήμερα στο σπίτι τους και δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο