ΤΟ…ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ GMAIL!!!-ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΣΗΣ,ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ GMAIL…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Την διασφάλιση ότι το μήνυμα που στέλνουμε, θα το παραλαμβάνει ο παραλήπτης που επιθυμούμε και όχι κάποιος άλλος, έρχεται να διασφαλίσει, η νέα λειτουργία-μέσω του Gmail-, με την οποία ο εκάστοτε παραλήπτης, θα ξεκλειδώνει» -το εν λόγω μήνυμα-μέσω ενός κωδικού, τον οποίο θα λαμβάνει στο κινητό του.

Ύστερα α κι από την πρόσφατη «διαρροή» των προσωπικών δεδομένων, που συνέβη σε τουλάχιστον 500 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, έκανε το «Confidential mode» του Gmail,να μας είναι αρκετά χρήσιμο, καθώς μας επιτρέπει να στέλνουμε το «απόρρητο» μήνυμά μας.

ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

  1. Μπαίνουμε στο λογαριασμό μας και πατάμε-για τη δημιουργία νέου μήνυμα- το  «Compose».
  2. Συντάσσουμε κανονικά το email μας και έπειτα πατάμε το εικονίδιο με το ρολόϊ, αλλά και αυτό με το «λουκέτο¨, το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου.
  3. Επιλέγουμε –εν συνεχεία-το πότε θέλουμε να λήξει το email μας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προτιμάμε να σταλεί ο κωδικός.

Εάν επιλέξεξουμε το «No SMS Passcode», τότε ο κωδικός που «ξεκλειδώνει» το email, θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του παραλήπτη. Αυτός ο τρόπος φυσικά, είναι η λιγότερο ασφαλής επιλογή, καθώς ένα τρίτο άτομο, θα μπορούσε να έχει αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό. Εάν επιλέξουμε το «SMS  passcode», τότε θα πρέπει να δηλώσουμε το κινητό τηλέφωνο του παραλήπτη, ώστε να του σταλεί ο κωδικός.

  • Όταν πλέον στείλουμε το email, τότε μπορούμε να ανακαλέσουμε την πρόσβαση σε αυτό.

Πατώντας πάνω στο email-το οποίο θα βρούμε στο inbox μας, καθώς και στο φάκελο “sent”-επιλέγουμε το “Remove access”. Έτσι στην περίπτωση που ο παραλήπτης, δεν έχει διαβάσει ακόμη το μήνυμα, τότε δεν θα έχει πια πρόσβαση σε αυτό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο