ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ-Μ.ΤΡΙΤΗ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ, ΗΛΙΚΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 30-39.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από την Μ.Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς, της ηλικιακής ομάδας πολιτών μεταξύ 30 και 39 ετών, με το εμβόλιο της εταιρείας Astra Zeneca.

«Ο αριθμός εισαγωγών σταθεροποιείται με μικρή τάση υποχώρησης. Βρισκόμαστε στην πιο ευαίσθητη φάση αυτής της πανδημίας είπε και για ακόμα 20 μέρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο Υπουργός, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ιατρικό προσωπικό της χώρας και την ανάγκη να βρίσκονται παρόντες στο καθήκον τους.

ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ:

  • υποχρεωτικό τεστ για τις ανθρώπους τις εκκλησίας, ένα άτομο ανά 24 τμ και χρήση διπλής μάσκας τις εκκλησίες, αποστάσεις, περιφορά Επιταφίου χωρίς πιστούς.
  • Εορτασμος του ΠΑΣΧΑ, με εννέα άτομα σε κλειστό χώρο και 12 σε ανοιχτό χώρο.

Ο Υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, κάνοντας έκκληση να εμβολιαστούν και πως όσοι έχουν εμβολιαστεί και ανήκουν στις μεγάλες ηλικίες, δεν νοσούν βαριά.

«Ο αριθμός των συνανθρώπων τις που χάνονται από την Covid 19 δεν είναι απλώς ένα στατιστικό στοιχείο. Είναι άνθρωποι. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλοι το δώρο τις επιστήμης που είναι το εμβόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  • Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται και σε ιδιωτικά κέντρα, ενώ εμβολιασμοί θα γίνονται και Σάββατα και Κυριακές ενώ θα διευρυνθεί και το ωράριο.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’όλη τη διάρκεια τις Μεγάλης Εβδομάδας ξεκινά από τις 22:00. Από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 23:00.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο