ΆΡΠΑΖΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πολλαπλές διώξεις αναμένονται να ασκηθούν στους υπεύθυνους του Γηροκομείου Χανίων στην Κρήτη, καθώς διέρρευσαν καταγγελίες για σοβαρή κακομεταχείριση των ηλικιωμένων, από τους υπεύθυνους του οίκου ευγηρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του πρώην εργαζόμενου του οίκου ευγηρίας, οι υπεύθυνοι έδεναν τους ηλικιωμένους και τους νάρκωναν με χάπια, προκειμένου  να τους αρπάξουν χρήματα και χρυσαφικά.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, μέσα σε μία εβδομάδα πέθαναν 14 άτομα, ενώ εντός του ενός έτους πέθαναν δεκάδες ηλικιωμένοι, κατά πάσα πιθανότητα από ανακοπή καρδιάς.

Στον οίκο υπήρχαν-σύμφωνα με τις καταγγελίες- κάμερες παντού και το θέμα ήταν ήδη γνωστό στους ιδιοκτήτες του οίκου.

Ο δικηγόρος ωστόσο του οίκου ευγηρίας, ισχυρίζεται πως ο πρώην υπάλληλος λέει ψέματα, λόγω της απόλυσής του.

Οι καταγγελίες ωστόσο-δίνουν και παίρνουν-από τους συγγενείς των θυμάτων, καθώς είναι δεκάδες οι μαρτυρίες για «απρόσμενους» θανάτους ηλικιωμένων, αλλά και για εμφανή σημάδια κακομεταχείρισης, στα των ηλικιωμένων.

Για το θέμα υπήρξε ισχυρή παρέμβαση του Άρειου Πάγου, προκειμένου να επισπευτεί η διαδικασία των διώξεων, των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το διάστημα από τη Μ. Εβδομάδα έως και μια εβδομάδα μετά το Πάσχα, επρόκειτο να ακολουθηθεί η εν λόγω ποινική διαδικασία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο