ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μέσα σ’ ένα κλίμα κατάνυξης και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω Covid, πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία της Περιφοράς του Επιταφίου σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας.

Η περιφορά περιορίστηκε φέτος στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών, λόγω προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ το προσκύνημά του, έγινε επίσης στον εξωτερικό χώρο των εκκλησιών, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Τον Μακαριώτατο πλαισίωσαν ο μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, ο επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ιερείς του Καθεδρικού Ιερού Ναού.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι άλλων πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, στον Πειραιά, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο