ΕΣΤΙΑΣΗ:Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από την Δευτέρα 10 Μαϊου, ανοίγει ηλεκτρονικά η πλατφόρμα, αιτήσεων των ενδιαφερομένων, για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης, με το ποσό ενισχύσεως να φτάνει μέχρι και τα 100.000ευρώ.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης. έχει οριστεί στο 7% του συνολικού τζίρου του 2019. ενώ δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και το συνολικό ποσό θα είναι μη επιστρεπτέο και ακατάσχετο.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί, για την στήριξη-μέσω του νέου μέτρου- ανέρχεται στα 330 εκατομμύρια ευρώ και έτσι το αποτέλεσμα είναι να ενισχύονται μία στις δύο επιχειρήσεις.

Αφορά κεφάλαια-μέσω προγράμματος επιδότησης-στους επιχειρηματίες, προκειμένου να αγοραστούν οι πρώτες ύλες των επιχειρήσεών τους, ως ένα θετικό μέτρο, για την επανεκκίνησή τους.

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:

  • για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019, για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.
  • επιχειρήσεις εστίασης που έκαναν έναρξη το 2019,αλλά δεν είχαν έσοδα μέσα στην χρονιά, θα μπαίνουν αυτόματα στην δράση.
  • επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020, θα μπαίνουν αυτόματα στη δράση.
  • παρουσιάζουν μείωση ετήσιου τζίρου 2020, σε σχέση με το 2019, μεγαλύτερο ή ίσο του 30%.
  • να είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο