ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ & ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ-ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αφορά τα αδέσποτα, αλλά και τα ζώα συντροφιάς, προτείνοντας σημαντικές αλλαγές και προκαλώντας σημαντικές «αντιδράσεις».

Για πρώτη φορά,  με την καθιέρωση του νομοσχεδίου αυτού, όλοι  οι φορείς εντάσσονται σε μια ενιαία πλατφόρμα συνεργασίας.

Κύριος στόχος του νομοσχεδίου, η δημιουργία προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων, οδηγώντας στη μείωσή τους, μέσω συστήματος υιοθεσιών και στειρώσεων.

Επίσης,  προτείνεται η δημιουργία καταφυγίων, ώστε τα ζώα συντροφιάς, να μπορούν να διαβιούν με ασφάλεια.

«Είναι καιρός η Ελλάδα να κάνει γενναία βήματα μπροστά στην προστασία των μικρών μας φίλων: μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, ενίσχυση της υιοθεσίας, προστασία από κακοποίηση, διασφάλιση της ευζωίας τους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το καινούργιο νομοσχέδιο θα είναι μια ανάσα για τα αδέσποτα και για εμάς που ασχολούμαστε με αυτά. Λιγότερες εγκαταλείψεις και κακοποιήσεις, δεν θα έχει παράνομες γέννες, θα είναι μια ανάσα», ανέφερε στις δηλώσεις του, ο Υπεύθυνος Καταφυγίου και Αστικής Πανίδας Δ.Αθηναίων, Κυριάκος Φυλακτόπουλος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο