ΠΟΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ-ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ;-ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ SELF TEST;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Επανεκκινούνται από σήμερα Βρεφονηπιακοί-Παιδικοί σταθμοί, Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Αθλητικές Εγκαταστάσεις και ασκήσεις των ΙΕΚ & Κολεγίων, ύστερα από ένα διάστημα αποχής, λόγω της πανδημίας covid,που μαστίζει τον πλανήτη.

Έτσι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ισχύουν τα εξής:

  • Τα Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είναι μόνο για ατομικά μαθήματα. Η αναλογία προκύπτει ως εξής: ένας μαθητής/έναν εκπαιδευτή/καθηγητή.
  • Οι αθλητικές ακαδημίες, άνοιξαν για ατομικές προπονήσεις, σε μικρά, σταθερά γκρουπ, μέχρι 10 άτομα.
  • Από σήμερα τίθεται σε επαναλειτουργία, οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις των ΙΕΚ, καθώς και των Κολεγίων.
  • Τίθενται σε λειτουργία τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος, Πιστοποίησης, Μεταλυκειακού έτους-Τάξης Μαθητείας (ΕΠΑΛ). Εκεί θα διενεργούνται self test, μία φορά την εβδομάδα, για καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ SELF TEST, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΚΛΑΔΟΥΣ:

  • Μαθητές, Εκπαιδευτικούς, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό, σε σχολικές μονάδες της χώρας. Η διενέργεια θα πραγματοποιείται, κάθε Δευτέρα και πριν από την προσέλευση στο σχολείο.
  • Οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα, την Τοπική αυτοδικοίκηση, το προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας(στρατιωτικός-πολιτικός τομέας), Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό Σώμα και Δικαστικοί υπάλληλοι.
  • Υπάλληλοι Λιανεμπορίου, Εστίασης, Χρηματοπιστωτικών και Ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, Μεταφορών, Υπηρεσιών Καθαρισμού, Κομμωτηρίων & Κουρείων, Κέντρων Αισθητικής, Υπηρεσιών Καθαρισμού, Υπηρεσιών Τυχερών Παιχνιδιών & Στοιχημάτων, Σχολών Οδηγών.

Τα self test, θα πρέπει να διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα.

Το πρώτο Test παρέχεται δωρεάν, ενώ το δεύτερο το πληρώνει ο εργοδότης της επιχείρησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο