Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Πάνω από 40.000 στρέμματα έγιναν στάχτη από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νικόλαος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χθες το απόγευμα, σε κρατικό κανάλι.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και πιστέψτε με είναι τιτάνια, και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι στη διάρκεια της ημέρας και με τη σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών που αναμένουμε η φωτιά θα οριοθετηθεί ενώ όλες οι δυνάμεις μας και σε κάθε περίπτωση θα μείνουν στο πεδίο έως την πλήρη κατάσβεσή τους», πρόσθεσε επιπλέον ο Υφυπουργός.

Τα μποφόρ στην περιοχή-κατά την διάρκεια της νύχτας-ξεπερνούσαν τα 8.

Οι εστίες που υπάρχουν εντοπίζονται σε Δυτική Αττική και Κορινθία. Πιο συγκεκριμένα, στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς δηλαδή από Αιγειρούσες έως Χάνι, ενώ στην δυτική πλευρά, στην περιοχή του Σχίνου, η εικόνα δείχνει σαφώς καλύτερη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 278 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρου, 88 οχήματα, ενώ συνδράμουν ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, των ΟΤΑ και εθελοντικές οργανώσεις. Από αέρος επιχειρούν 8 αεροσκάφη καναντέρμ 10 PZL,  2 Σινούκ, 1 Super Puma και στη διάθεση του συντονισμού δυνάμεων βρίσκονται 2 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και ένα της Αστυνομίας.

Προκλήθηκαν ζημιές και σε κάποιες περιπτώσεις καταστροφές σε οικίες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν εξοχικά ή αγροικίες απομακρυσμένες από οικισμούς. Η καταγραφή των ζημιών είναι σε εξέλιξη.

Τέλος αναφέρθηκε για την επιχείρηση εκκένωσης και την ενεργοποίηση του  112, όταν δηλαδή τα πράγματα έφτασαν σε επικίνδυνο σημείο, για τις ζωές των κατοίκων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο