ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ,ΔΩΡΕΑΝ SELF TESTS, ΓΙΑ ΤΟΥΣ 18 ΕΩΣ 30 ΕΤΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Την δυνατότητα χρήσης, δωρεάν self tests, θα έχουν από αύριο Δευτέρα 31 Μαϊου, οι πολίτες της χώρας, που βρίσκονται μεταξύ της ηλικιακής ομάδας από 18 έως 30 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο.

«Από αύριο, Δευτέρα, 31 Μαΐου, ο κύκλος δικαιούχων των δωρεάν self tests διευρύνεται περαιτέρω, περιλαμβάνοντας πλέον και όλους τους πολίτες 18 έως 30 ετών. Με αυτή την προσθήκη στις ομάδες του πληθυσμού που ήδη λαμβάνουν δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ -δηλαδή τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα- οι δικαιούχοι ξεπερνούν, πλέον, τους 6,5 εκατομμύρια πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Σκέρτσος.

 Έτσι, πιο συγκεκριμένα, από αύριο 31 Μαϊου, έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου, αποκτούν το δικαίωμα της προμήθειας, των δύο self tests, μέσω των φαρμακείων και με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, οι εξής κατηγορίες:

  • οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων
  • οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • όσοι πολίτες είναι από 18 έως 30 ετών (χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο