ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΣΙΤΣΙΠΑ, ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ GRAND SLAM-ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Roland Garros, κατάφερε να κατακτήσει ο πασίγνωστος τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, κερδίζοντας με άνεση τον ανταγωνιστή του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, κάνοντάς μας περήφανους όλους μας.

Ο Τσιτσιπάς έχοντας κερδίσει το Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε τον Ζβέρεφ με 3-1 σετ κερδίζοντας με 6-3, 6-3 το 1ο και 2ο σετ, έχασε το 3ο σετ και 4ο σετ με 6-4 και πήρε μετά από 3, 5 ώρες και πλέον αγώνα το 5ο σετ με 6-3.

«Αν σκεφτώ τις ρίζες που έρχομαι ένα μικρό μέρος της Αθήνας. Ήταν όνειρο να παίξω κάποια στιγμή στο Roland Garros. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα το κάνω», τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις πρώτες δηλώσεις του στο court, αμέσως μετά την μεγάλη νίκη.

«Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ το πρώτοgame. Ήταν το πιο σημαντικό game, έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα, μου έδωσε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ελπίδα, να ξαναμπώ στη μάχη και να επιστρέψω. Το μόνο που είπα στον εαυτό μου ήταν να μπω στη μάχη. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι τώρα. Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ το πρώτοgame. Ήταν το πιο σημαντικό game, έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα, μου έδωσε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ελπίδα, να ξαναμπώ στη μάχη και να επιστρέψω. Το μόνο που είπα στον εαυτό μου ήταν να μπω στη μάχη. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι τώρα».

«Είδα πολλούς ανθρώπους με σημαίες και χάρηκα πολύ. Χαίρομαι που κάνω περήφανη τη χώρα μου. Εγώ και η Μαρία κάναμε πολλά πράγματα για να αναβαθμίσουμε το άθλημα», πρόσθεσε αργότερα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο