ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Ένα βήμα, προς ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι», διαμήνυσε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο Συνίδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που κράτησε 50 λεπτά της ώρας.

Η συνάντηση κινήθηκε μέσα σε ένα καλό σχετικά κλίμα, «συνεννόησης», καθώς συμφωνήθηκε πως η ένταση του 2020, δεν πρόκειται να επαναληφθεί, αλλά θα πρέπει-σε κάθε περίπτωση-να γίνει προσπάθεια, προκειμένου να αποφευχθούν, κάθε είδους εντάσεις.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές σε μία σειρά ζητημάτων με κυριότερο αυτό της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όμως αυτές θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και στο πλαίσιο συζητήσεων, όπως οι διερευνητικές επαφές, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οι πολιτικές διαβουλεύσεις, ως το πλαίσιο συνεννόησης, που μπορεί να οδηγήσει στην εκτόνωση της έντασης», αναφέρουν-τα όσα έχουν ειπωθεί- κυβερνητικές πηγές.

«Σταθερή θέση μας είναι πως μπορούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία στο συγκεκριμένο θέμα, αρκεί να αποφεύγονται οι προκλήσεις, όπως αυτές, που βιώσαμε το Μάρτιο του 2020».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο