ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021-ΟΙ ΕΞΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ(ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ) & ΟΙ LIVE STEAMING ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι τις 29 Ιουλίου, παρουσίασε στη Συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χθες, στον αύλιο χώρο της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας την σημαντική τους καινοτομία, για Live streaming μεταδόσεις.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι στην πρώτη γραμμή της επανεκκίνησης του πολιτισμού, που όλοι, κοινό, καλλιτέχνες, φορείς, περιμέναμε. Επιστρέφουμε στη αναντικατάστατη εμπειρία των ζωντανών εκδηλώσεων. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021 επιστρέφει φέτος στο Επταπύργιο. Στον ξεχωριστό αυτό ιστορικό χώρο, στην εσωτερική αυλή του Επταπυργίου, για να προσφέρει στον κόσμο ένα μοναδικό πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, όπως πάντα, υψηλής ποιότητας και αισθητικής».

«Πάντα με απόλυτη προτεραιότητα την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την προστασία της δημόσιας υγείας και βέβαια την ασφάλεια των θεατών και των συντελεστών, το Φεστιβάλ, μάς περιμένει στο φυσικό του χώρο, στο Επταπύργιο. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου είναι ένας θεσμός που δημιουργήσαμε από το μηδέν και το οποίο σκοπεύουμε να καθιερώσουμε ως ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ, ως ένα διαχρονικό και συνεχώς εξελισσόμενο θεσμό, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα».

«Μια διοργάνωση που θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και στις προτιμήσεις των συμπολιτών μας και των επισκεπτών κάθε καλοκαίρι. Μια διοργάνωση που θα συστήνει στο κοινό δημιουργούς και έργα υψηλής ποιότητας και αισθητικής και θα αναδεικνύει πολιτιστικά και τουριστικά τον τόπο μας», ανέφερα αναλυτικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η φετινή διοργάνωση σχεδιάστηκε με σταθερά και μελετημένα βήματα. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021 παρουσιάζει πέντε δικές του παραγωγές και μία διεθνή παραγωγή, προσεγμένες μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Πέντε δικές του παραγωγές στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 300 συντελεστές, που θα παρουσιάσουν έργα σπουδαίων δημιουργών, του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου».

«Φροντίσαμε ώστε οι δύο από τις πέντε παραγωγές να έχουν ελεύθερη είσοδο για τα κοινό, ενώ στο σύνολό τους οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, θα έχουν ιδιαίτερα προσιτή τιμή εισιτηρίου. Θα ήθελα όμως να σταθώ και σε μία ακόμη καινοτομία, που θα κάνει φέτος τη διαφορά. Εκτός από τους επισκέπτες που θα επιλέξουν να ανέβουν στο φρούριο του Επταπυργίου, τις παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ θα μπορέσουν να τις απολαύσουν ζωντανά όλοι οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από γιγαντο-οθόνες προβολής, που θα τοποθετήσουμε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Με αυτόν τον τρόπο οι συμπολίτες μας στην Πιερία, την Ημαθία, την Πέλλα, το Κιλκίς, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν απευθείας σε live streaming, τις παραστάσεις του Φεστιβάλ. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες τέχνης και πολιτισμού, με ασφάλεια, σε όλους τους συμπολίτες μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΕΞΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ:

  • ΌΠΕΡΑ «TOSCA» ΤΟΥ GIACOMO PUCCINI– ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 5, 8, 12 ΚΑΙ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ. ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00’.

Σε συμπαραγωγή με τη Διεύθυνση Τουρισμού Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και το ΚΘΒΕ. Συντελεστές: Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης. Μουσική διεύθυνση Λίζα Ξανθοπούλου. Σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια Αθανάσιος Κολαλάς. Floria Tosca – Σοφία Μητροπούλου, Mario Cavaradossi – Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Baron Scarpia – Γιάννης Σελητσανιώτης. Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης (διεύθυνση Μαίρη Κωνσταντινίδου), Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης (διεύθυνση Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου).

  • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «Ο BEETHOVEN… ΑΛΛΙΩΣ» – 11 ΙΟΥΛΙΟΥ. ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.30’.

Συντελεστές: Καλλιτεχνική επιμέλεια – ενορχηστρώσεις: Γρηγόρης Σημαδόπουλος. Σκηνοθετική επιμέλεια -σχεδιασμός φωτισμός: Μαριάνα Αλεξανδρή. Σοπράνο: Σοφία Γιαννίτσιου Παπαευαγγέλου. Τενόρος: Στέφανος Καλτσής. Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης (διεύθυνση Μαίρη Κωνσταντινίδου).

  • ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ… ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ» – 19 ΚΑΙ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ. ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.30’.

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συντελεστές: Καλλιτεχνική επιμέλεια -ενορχηστρώσεις: Κώστας Ματσίγκος. MOYSA Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (μουσική διεύθυνση Θοδωρής Παπαδημητρίου). Τραγουδούν: Μαρίζα Κωχ, Χρήστος Θηβαίος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ηλίας Βαμβακούσης. Κείμενα – λογοτεχνική μελέτη: Άννα Μυκωνίου. Παρουσίαση-αφήγηση: Γρηγόρης Βαλτινός. Σκηνική επιμέλεια: Μαριάνα Βογιατζή. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Σάκης Κοντονικόλας, Γιώργος Κοκκινάκης, Στέργιος Κοιας, Δημήτρης Στυλιανίδης, Αντώνης Κουμανδράκης, Μιχάλης Πιπέρκος.


  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΖΟΡΜΠΑΣ, Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΈΛΛΗΝΑΣ» – 25 ΙΟΥΛΙΟΥ. ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.30’.

Σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Διεύθυνση Ορχήστρας: Γεώργιος Βράνος. Σολίστ: Αγγελική Καθάριου.

  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ» – 28 ΙΟΥΛΙΟΥ. ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.30’.

Συντελεστές: Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Καζαντζής. Τραγουδούν: Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Λέκκας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Παντελής Θαλασσινός, Λιζέτα Καλημέρη, Κώστας Πρατσινάκης.

  • ΌΠΕΡΑ «GALA ΌΠΕΡΑΣ» – 29 ΙΟΥΛΙΟΥ. ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.30’.

Συντελεστές: Ορχήστρα της Όπερας Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης. Τη βραδιά υπογράφει καλλιτεχνικά ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Yuri Alexandrov. Διεύθυνση ορχήστρας: Aleksandr Goikhman. Συμμετέχουν: Maria Bochmanova, Yuri Borchev, Olesya Gordeeva, Vladislav Mazankin, Larisa Pominova, Leontii Salyenskii, Natalia Vorobieva.

Στην Συνέντευξη Τύπου, παρευρέθηκαν και μίλησαν οι: Προέδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Άννα Μυκωνίου, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Σωκράτη; Δωρής, ο Αντιπροέδρος Αθανάσιος Μπέγκας, το Μέλος του Δ.Σ. Τάνια Κιουμουρτζίδου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Επταπυργίου, Αθανάσιος Κολαλάς.

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου, είναι μια διοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο