ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στις 32 τελικά φτάνουν οι χώρες, οι οποίες παίρνουν το «πράσινο φως», ώστε οι πολίτες τους, να αποκτούν το δικαίωμα, ταξιδεύοντας στην χώρα μας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Έτσι προστίθενται στην λίστα των επιτρεπόμενων προς είσοδο στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων κρατών και οι μόνιμοι κάτοικοι από Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι και Κόσοβο.

Ενώ, οι μόνιμοι κάτοικοι Μαυροβουνίου θα εισέρχονται στην Ελλάδα με τις προϋποθέσεις εισόδου επιβατών που ισχύουν και για τις υπόλοιπες χώρες.

Απ’ την άλλη, ισχύουν απαγορεύσεις υπηκόων, από τρίτες χώρες.

Προϋποθέσεις εισόδου επιβατών στη χώρα για πτήσεις από το εξωτερικό:  Σύμφωνα με τη notam ισχύει απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ε. Ε και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους.

Εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 32 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρουάντα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ιαπωνία, Λίβανος,  Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι και Κόσοβο*.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο