ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Ο 9ος ΔΙΕΘΝΗΣ-ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ & 15ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ”ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Την Κυριακή στις 17 Οκτωβρίου, με τον  9ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και την Κυριακή στις 21 Νοεμβρίου, με τον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”, η Θεσσαλονίκη στέλνει-στις δύο διοργανώσεις της- ένα ισχυρό μήνυμα άθλησης και αδιάκοπης προσφοράς.

Πρόκειται για τις διοργανώσεις, που έγιναν θεσμός στην πόλη μας, μιας και οι πολίτες, περιμένουν πως και πως, να φορέσουν τα αθλητικά τους και να ξεκινήσουν τον αγώνα.

Ο 9ος έχει χορηγό την ZeniΘ, ενώ ο 15ος την bwin και είναι αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη.

Στον Μαραθωνοδρόμο που δεν ήταν απλά νικητής στον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 1946, αλλά στον άνθρωπο του οποίου η νίκη ταυτίστηκε με την μοίρα ενός τόπου.

Η αναφορά μας έρχεται να φωτίσει κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες, πλην καθ’ όλα ιστορικές, οι οποίες διανθίζουν κι άλλο εκείνη την νίκη, ξεφεύγουν από το χρονόμετρο και εμβαθύνουν στον άνθρωπο Κυριακίδη. Όλα αυτά με την αρωγή του γιου του, Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος άνοιξε το χρονοντούλαπο της ιστορίας του πατέρα του, τη σοφίτα του σπιτιού του και μας μετέφερε εικόνες και γραπτά κείμενα, βραβεύσεις, που αποκαλύπτουν την αποδοχή της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, στη ζωή της επόμενης της νίκης ημέρας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο