ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ-ΠΟΤΕ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από τις 19 Ιουλίου, με την παρουσία πλέον θεατών, θα διεξάγονται ατομικοί και ομαδικοί αντίστοιχα αγώνες, τόσο σε ανοικτές, όσο και σε κλειστές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση νέων μέτρων της ΚΥΑ, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ισχύουν τα παρακάτω:

1ον : Για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.00 θεατές

2ον: Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάω από 10.000 θεατές.

3ον: Για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3.000 θεατές.

  • Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως 15 ετών. Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως των 15 ετών θα πρέπει να προσκομίσουν PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα. Οι ανήλικοι, έως και 12 ετών, θα μπορούν να εισέρχονται και με αρνητικό self test, που θα έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.
  • Ο έλεγχος θα γίνεται στην είσοδο της κάθε εγκατάστασης, με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid tests, ενώ όπου υπάρχει η δυνατότητα, θα διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.
  • Σε περίπτωση που -πριν ή ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα- ο παρατηρητής ή ο κομισάριος διαπιστώσει ότι παραβιάζεται το υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο, στις κερκίδες ή στον περιβάλλοντα χώρο της αθλητικής εγκατάστασης, υποχρεούται να μην επιτρέψει την έναρξη της αναμέτρησης ή τη διακοπή της.
  • Για την εφαρμογή του συγκεκριμένου εδαφίου προηγείται ειδοποίηση από τα μεγάφωνα και εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση εντός 15 λεπτών, ο αγώνας αναβάλλετε ή διακόπτεται. Τα περιστατικά αυτά αναγράφονται στο φύλλο αγώνα ή σε ειδική έκθεση, που αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εντός δέκα ημερών

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο