ΈΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ!!!-ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να ανέβει ο υδράργυρος-σε πολλές περιοχές της Ελλάδος-από την προσεχή Παρασκευή 30 Ιουλίου, ύστερα και από την αυριανή εισβολή θερμών-αέριων μαζών, από την βόρεια Αφρική.

Ο καύσωνας μάλιστα θα διαρκέσει, μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Οι περιοχές με τις πολύ θερμές-αέριες μάζες, καθώς και οι ημέρες που θα επικρατήσει ο καύσωνας είναι:

Την Τρίτη (27-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα. Οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά, το εσωτερικό της Ηπείρου και τη Θεσσαλία (έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία (έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου)

β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου (έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου).

Την Τετάρτη (28-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου (έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου)

β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (έως 37 βαθμούς Κελσίου).

Την Πέμπτη (29-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα. Οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου)

β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου (έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου).

Σημειώνεται ότι, από την Παρασκευή 30 Ιουλίου, μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου, η θερμοκρασία θα αγγίζει περί τους 43βαθμούς Κελσίου, ενώ και κατά την διάρκεια της νύχτας, θα παραμείνουν υψηλές θερμοκρασίες, φτάνοντας τους 25 με 26 βαθμούς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο