Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΥΠΟΜΠΗ-Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

12.500 στρέμματα κάηκαν ολοσχερώς, με σοβαρές ζημιές σε 76κατοικίες και 27επιχειρήσεις και 82οχήματα να έχουν καταστραφεί από τη φωτιά, είναι η πρώτες εκτιμήσεις του απολογισμού, που προκύπτει από την μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νικόλαου Χαρδαλιά, η κατάσταση στην περιοχή εμφανίζεται βελτιωμένη, με 1 ενεργό πλέον μέτωπο και 3 υπόλοιπα να βρίσκονται σε ύφεση, χάρη στην συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων.

“Γίνονται διαρκείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, ευελπιστούμε για οριοθέτηση τουλάχιστον εντός της μέρας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Στο έργο κατάσβεσης έχουν συνδράμει: 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρα, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ και περιοδικά 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Υπάρχει επίσης συνδρομή από ΕΛΑΣ, στρατό με πεζοπόρα και εναέρια μέσα, εθελοντές, και υδροφόρες των δήμων.

Για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, επισήμανε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, παρέμειναν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο