ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΚΟΡ, ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΜΕ 47,1ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 47,1βαθμούς κελσίου, πέρασε η περιοχή του Λαγκαδά-χθες τομεσημέρι- κατακτώντας το πανευρωπαϊκό ρεκόρ, υψηλότερων θερμοκρασιών, που έχει καταγραφεί ποτέ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Ο Λαγκαδάς είναι μια περιοχή με ηπειρωτικό κλίμα με μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος το οποίο έχει πολύ μεγάλη διαφορά με το μικροκλίμα που δημιουργεί η θάλασσα. Αυτός, έχει αποτέλεσμα να παρατηρούμε πολύ ακραίες τιμές προς τα πάνω τους καλοκαιρινούς μήνες και πολύ χαμηλές τους μήνες του χειμώνα. Δεν αποτελεί μυστικό για παράδειγμα, ότι τον Ιανουάριο του 2017, κατά την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου «Αριάδνη» το θερμόμετρο στην εν λόγω περιοχή έπεσε ακόμη και στους -19 με -20 βαθμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά στο GRTimes, ο μετεωρολόγος του northmeteo.gr, Σταύρος Κέππας.

Ενδεικτικό των μεταβολών που σημειώνει συχνά – πυκνά στα καιρικά φαινόμενα η περιοχή του Λαγκαδά, είναι η αυξομείωση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Από τους 16 βαθμούς Κελσίου το πρωί στους 43 το μεσημέρι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο