ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μέσω αναστολής εργασίας και μη καταβολής μισθού, θα αντιμετωπίζονται φαινόμενα αρνητών-εκπαιδευτικών στο δημόσιο, που αντιδρούν στο να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα μέτρων για τον Covid-19, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, έγκυρες πηγές, θα προβλέπεται άμεση αντικατάσταση των καθηγητών, εντός ελάχιστων ημερών, έτσι έως ότου να ισχύσει η ταχύτατη κάλυψη των κενών, στην περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ωστόσο, αναμένονται να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις και νέα αναλυτικά πρωτόκολλα, λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, της χώρας.

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ,ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:

  • Οι  μαθητές άνω των 12 ετών θα προσέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δυο φορές την εβδομάδα.
  • Οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, rapid ή pcr test. Θα πραγματοποιείται δυο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζόμενου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο