Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ “ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ”, ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ” ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η γιορτή της Παναγίας, σήμερα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στο Βέρμιο της Ημαθίας.

Παρόλο τα μέτρα προστασίας που ακολουθήθηκαν, λόγω έξαρσης του covid-19 στην χώρα μας, τίποτε δεν πτόησε τους πιστούς-ντόπιους και μη- στο να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν και να τιμήσουν από κοντά, τον εορτασμό και την θεία λειτουργία της Παναγίας.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστάτησαν ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων και τρεις άλλοι μητροπολίτες.

Μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο δεν έγινε η λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά και οι επίσημοι μετέβησαν στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη για τις καταθέσεις στεφανιών.

Εκτός από τον θρησκευτικό χώρο, παρευρέθηκαν-για να τιμήσουν τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου-πολλοί επίσημοι, μέλη της κυβερνήσεως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των υπόλοιπων κομμάτων, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στεφάνι κατέθεσε-εκ μέρους του Πρωθυπουργού της χώρας-ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βερυρόπουλος.

Ο βουλευτής, Γιάννης Αμανατίδης, εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα(ΣΥΡΙΖΑ).

Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης.

Επίσης παρευρέθηκαν οι βουλευτές:από την Ν.Δημοκρατία Κώστας Γκιουλέκας, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Τόλκας. Στεφάνια κατέθεσαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, οι δήμαρχοι Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, οι γενικοί πρόξενοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Γεωργίας, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Ο πρόεδρος του Σωματείου “Παναγία Σουμελά” Γιώργος Τανιμανίδης ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο μαθήτριες της Β΄ Λυκείου στο Μακροχώρι Ημαθίας, που αρίστευσαν, στη μνήμη των 21 συμμαθητών τους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη, τον Απρίλιο του 2003.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο