ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2021-50 ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ(ΔΕΔΟΜΕΝΑ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Η ανοδική πορεία των βάσεων σε ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές, αλλά και αδυναμία ορισμένων σχολών να καλύψουν τις θέσεις, συμπλήρωσαν ττις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι, 50 σχολές δεν κατάφεραν να καλύψουν τις θέσεις (είχαν έως 30 εισακτέους), ενώ 16 τμήματα δεν είχαν καθόλου εισακτέους, μεταξύ των οποίων το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης.

Οι περισσότερες από τις σχολές με μηδέν εισακτέους είναι ιερατικές.

Χωρίς νέους φοιτητές έμεινε και η σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος που εδρεύει στη Δράμα.

Από το πανεπιστήμιο Αθηνών η μοναδική σχολή που δεν κάλυψε τις θέσεις της (81 θέσεις, 26 επιτυχόντες) είναι η σχολή Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας που εδρεύει στα Ψαχνά Ευβοίας.

Τέσσερις, αντιστοίχως, είναι οι σχολές στο ΑΠΘ: Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (105 θέσεις, 17 εισακτέοι), Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (80 θέσεις, 21 εισακτέοι), Θεολογίας – Μουσουλμανικών Σπουδών (97 θέσεις, 13 εισακτέοι) και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (94 θέσεις, 20 εισακτέοι).

  • Στην Νομική Αθηνών, καταγράφτηκε άνοδος κατά 100μόρια, σε σύγκριση με τις νομικές σχολές της Περιφέρειας, που σημείωσαν πτωτική τάση.
  • Στις οικονομικές σχολές, σημειώθηκε άνοδος κατά 700μόρια.
  • Στο 1ο επιστημονικό πεδίο παρατηρήθηκαν αυξομειώσεις, με παράλληλη άνοδος, στις χαμηλότερες σχολές(Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής).
  • Στο 2ο πεδίο, παρατηρήθηκε άνοδος και στις υψηλότερες, αλά καις τις χαμηλότερες σχολές.
  • Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, παρατηρήθηκε επίσης άνοδος.
  • Ενώ στο 4ο πεδίο, επίσης άνοδος καις ε υψηλότερες και σε χαμηλότερες σχολές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο