ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ….ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αλλαγές στα διαγνωστικά Test, έρχονται από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, για τους εργαζόμενους, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

Έτσι σύμφωνα με αυτές, τα self test, για τους εργαζόμενους του δημοσίου, θα είναι πλέον παρελθόν, αφού μέχρι πρότινος , η δωρεάν διάθεσή τους σε αυτούς, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της υπόθεσης, ενώ στην παρούσα κατάσταση, ο κάθε εργαζόμενος, θα βάζει το χέρι στην τσέπη του, προκειμένου να θεωρείται νόμιμος.

Έτσι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι ανεμβολιάστοι είναι υποχρεωμένοι, να υποβάλλονται σε διαγνωστικό Rαpid Test, πλέον μόνο με δικά τους έξοδα και δική τους καθαρά ευθύνη.

Έτσι ένα Rapid test, θα κοστίζει στα 10ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Εν συνεχεία το αποτέλεσμα, θα δηλώνεται υποχρεωτικά στο Π.Σ.ΕΡΓΑΝΗ, διαφορετικά σε περιπτώσεις μη τήρησης αυτών, ο εκάστοτε εργοδότης υποχρεώνεται, είτε να μην τον προσλάβει-ως ανεμβολίαστο-, εφόσον δεν διατίθεται και εκείνος, με τη σειρά του-να πραγματοποιεί τα τεστ διάγνωσης, αλλά με το προνόμιο-παράλληλα- του εργοδότη, να μην πληρώνει τον εργαζόμενο.

Οι εργαζόμενοι, που θελήσουν να μη δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ τους στον ΕΡΓΑΝΗ, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα, της τάξεως των 300ευρώ.

Ενώ τα πρόστιμα, για τους εργοδότες-παραβάτες, κυμαίνονται από 300ευρώ, έως και τα 1.500 ευρώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο