Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ 85Η ΔΕΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Δυόμιση περίπου ώρες, κράτησε η ξενάγηση του Πρωθυπουργού της χώρας, στα περίπτερα της 85ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, στην πόλη μας.

Ο Πρωθυπουργός, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα, αρχικά επισκέφτηκε το περίπτερο της ηλεκτροκίνησης. Εκεί είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το ηλεκτρικό λεωφορείο, ποδήλατα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Είναι ένα σχέδιο που η κυβέρνηση το έχει δουλέψει πάρα πολύ κι έχει ένα πολύ γενναιόδωρο πλαίσιο κινήτρων και σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για να χρηματοδοτήσει τη γρήγορη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριακός Μητσοτάκης.

Για το μετρό της πόλης μας, αναφέρθηκε πεπεισμένος, ότι στα τέλη του 2023, θα είναι έτοιμο, προς παράδοση στο κοινό. Εκεί στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είχε την δυνατότητα να συναντηθεί με τον υπουργό Κώστα ΑΧ.Καραμανλή.

Παράλληλα συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κω΄στα Σκρέκα. «Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα στήριξης στις προοπτικές της επιχείρησης, της όλης προσπάθειας που κάνουμε για μια μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών και τελικά μηδενικών εκπομπών και βέβαια μια στήριξη στην εταιρεία, στις προοπτικές της. Για πρώτη φορά δεν άκουσα παράπονα για τον αριθμό των λεωφορείων που κυκλοφορούν στην πόλη. Συγχαρητήρια, να συνεχίσετε έτσι και σε λίγο θα έχουμε και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία. Αυτό θα είναι το μέλλον», αναφέρθηκε επιγραμματικά, στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Γιώργο Σκόδρα.

Στον περίπτερο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συναντήθηκε με το αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη. Ακολούθησε η επίσκεψή του, στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας και την συνάντησή του, με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, η επίσκεψή του στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την συνάντησή του, με τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο. Εν συνεχεία, επισκέφτηκε το περίπτερο του υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, συναντώντας εκεί την υπουργό, Νίκη Κεραμέως, αλλά και το περίπτερο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και την συνάντησή του, με τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό, ενώ στο περίπτερο του ΟΑΕΔ, συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Ακόμη, στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης μας, Κωνσταντίνος Ζέρβας, όπου του παρουσίασε κάποια από τα αναπτυξιακά πρότζεκτ της περιόδου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο