ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ, ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ!-ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Για χορήγησης τρίτης πλέον δόσης, κατά του Covid-19 και στον γενικό  προχώρησε-αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο-ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.

«Το θέμα με την τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό ακόμα το εξετάζουμε»,τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τα εμβόλια δεν προσφέρουν αποστειρωτική ανοσία. Οπότε είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο να κατανοήσουμε κατά πόσο η τρίτη δόση θα είναι χρήσιμη στον γενικό πληθυσμό στη φάση της πανδημίας που είμαστε τώρα ή όχι. Ίσως να είναι πιο χρήσιμο σε μια έξαρση της πανδημίας να δώσουμε ενισχυτικές δόσεις. Δηλαδή γίνεται και αυτή η συζήτηση, με σκοπό να ρίξουμε το Rt».

«Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα συγκλίνουν ότι είναι χρήσιμο στους ανθρώπους, οι οποίοι μάλλον δεν έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα από το αρχικό σχήμα και αυτοί είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι και οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας».

«Η συζήτηση συνεχίζεται, δεν έχει κλείσει. Τα εμβόλια εγκρίθηκαν πρόσφατα και θα βλέπουμε σε βάθος χρόνου την ανοσία που παρέχουν», επεσήμανε στη συνέχεια.

Ωστόσο πτώση κατά ένα μικρό ποσοστό, παρατηρήθηκε-σύμφωνα με τον ίδιο-ως προς τα στατιστικά δεδομένα, της προστασίας με τον Covid.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο