Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ,ΤΩΝ ΙΕΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ-ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με πληρότητα 100%, θα γεμίσουν φέτος τα αμφιθέατρα με φοιτητές, αφού το υπουργείο Παιδείας, σκέφτεται να πραγματοποιήσει δια ζώσης, την εκπαιδευτική διαδικασία.

Έτσι, σύμφωνα με τα ποσοστά του εμβολιασμού, ισχύουν τα παρακάτω:

  • Άνω του 73% των εγγεγραμμένων φοιτητών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση ή έχουν νοσήσει.
  • Άνω του 87% διοικητικού προσωπικού έχει πλήρως εμβολιαστεί.
  • Άνω του 91% των μελών ΔΕΠ έχει πλήρως εμβολιαστεί.

Προκειμένου να γίνουν «αποδεκτοί» οι φοιτητές στην εκπαιδευτική κοινότητα, θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ:

  • έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για COVID-19 και να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή
  • έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για Κορωνοϊό 2 φορές την εβδομάδα(δική τους δαπάνη), έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ(κάθε Τρίτη και Παρασκευή), και να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.

Ωστόσο, από 30 Σεπτέμβρη, οι φοιτητές που προέρχονται από Σχολές των Επιστημών Υγείας και θα συμμετέχουν στην πρακτική ή κλινική άσκηση, φορέων του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα,  των οποίων κατέστη υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα πρέπει:

  • Να αποδεικνύουν ότι έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση του μονοδοσικού εμβολίου, κατά του Covid-19 και να έχουν ολοκληρώσει-παράλληλα-τον εμβολιαστικό τους κύκλο, στον προβλεπόμενο χρόνου που τους αναλογεί.
  • Παράλληλα προβλέπεται η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων ή αποστολή κινητών μονάδων εμβολιασμού στα ΑΕΙ ή σε συνεργασία με τα ΑΕΙ για τον άμεσο εμβολιασμό τόσο του προσωπικού, όσο και των φοιτητών που δεν έχουν εμβολιαστεί έως σήμερα.
  • Επιπλέον, τίθεται σε λειτουργία προσεχώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr, στο πλαίσιο της οποίας θα διασυνδέεται η πληροφορία σχετικά με τον εμβολιασμό, νόσηση ή τα εργαστηριακά τεστ που κάνουν οι υπόχρεοι με τις Γραμματείες του κάθε τμήματος. Το αμέσως επόμενο διάστημα τα ΑΕΙ δύναται να προσλάβουν έκτακτο προσωπικό με αποκλειστικό αντικείμενο τον έλεγχο των κατά περίπτωση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων των συμμετεχόντων στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο