ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Για τις 12 Οκτωβρίου, μετατέθηκε-από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης- η ακροαματική διαδικασία, της σημερινής δικάσιμου, για τον καθηγητή Μαιευτικής, ο οποίος κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά και μάλιστα κατά συρροή τις φοιτήτριές του, κατά την διάρκεια μαθημάτων, γυναικολογικής εξέτασης.

Οι πρώην φοιτήτριες του καθηγητή, δείχνουν να ισχυρίζονται στις καταγγελίες τους, ότι εκμεταλλεύτηκε την θέση την οποία κατείχε, κι ότι τις παρενοχλούσε συστηματικά, χωρίς κανένα δισταγμό.

Σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, ο καθηγητής τους τις καλούσε για ένα μάθημα «δωρεάν εξέτασης» και έπειτα ξεκινούσαν τα μαρτύρια.

Ο ίδιος όπως ισχυρίζονται οι φοιτήτριες, προσπαθούσε να εξαγοράσει την σιωπή τους, άλλοτε με μία επαγγελματική αποκατάσταση και άλλοτε μέσω εκβιασμών.

Στο Δικαστικό ωστόσο Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, υπήρξε ανάλογη συγκέντρωση αλληλεγγύης, από μέλη γυναικείων οργανώσεων και φοιτητικών συλλόγων.

Κατά την έξοδο του από τη δικαστική αίθουσα ο κατηγορούμενος, προπηλακίστηκε από ομάδα νεαρών, με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο