55 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Επιπλέον τέσσερεις μαθητές, του 10ου Δημοτικού Σχολείου, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, νόσησαν-σήμερα-από τον Covid-19, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό, σ την συγκεκριμένη εκπαιδευτική μονάδα, στους 55.

Το σχολείο ωστόσο-στο οποίο έκλεισαν δύο τμήματα-βρίσκεται υπο στενή παρακολούθηση, μέσω της δημοτικής αρχής, για την καταγραφή των κρουσμάτων και την λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας.

Επίσης στο ΕΠΑΛ Νεάπολης τα κρούσματα ανέρχονται στους τέσσερις μαθητές με τα δύο νέα που καταγράφηκαν σήμερα.

Για διάσπαρτα κρούσματα και σε άλλα σχολεία, έκανε λόγω ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης: «χωρίς ωστόσο η κατάσταση να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία που να μας οδηγεί στο κλείσιμο τμημάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ο Kορωνοϊός με τις μεταλλάξεις του συνεχίζει να αποτελεί μεγάλη απειλή για την κοινωνία, και ιδιαίτερα για τις νεαρές ηλικίες και τα παιδιά».

«Η προσοχή μας το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα στραμμένη στις σχολικές μονάδες, όπου καθημερινά καταγράφονται νέα κρούσματα. Ο δήμος μας βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους φροντίζοντας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Γενικά η κατάσταση παραμένει σοβαρή και οφείλουμε οι πάντες να επιδείξουμε στάση ευθύνης τηρώντας με αυστηρότητα τους κανόνες και τα μέτρα υγιεινής και προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας. Δεν εφησυχάζουμε και προσέχουμε», ανέφερε απ’ την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο