ΗΠΑ:ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Υπέρ της αναβάθμισης των ελληνικών αμυντικών δυνατοτήτων, τάσσονται οι ΗΠΑ, ύστερα από τη θριαμβευτική συμφωνία που επετεύχθη, μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας.

Πηγές ωστόσο του Στέιτ Ντιπάρντεμντ, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να σημειωθεί εξίσου σημαντική πρόοδος, για πιθανή αναβάθμιση της Συμφωνίας Αμοιβαίας-Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα απολαμβάνουν μια ισχυρή αμυντική σχέση με ρίζες στις κοινές μας αξίες. Υποστηρίζουμε σθεναρά τον ρόλο της Ελλάδας στη δημιουργία σταθερότητας στην περιοχή και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Ελλάδα για την προώθηση των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής σχέσης μας με το Πολεμικό Ναυτικό. Ενώ δεν έχουμε δει τις λεπτομέρειες της πολυετούς αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας και Γαλλίας, σημειώνουμε ότι η μακροχρόνια Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) ΗΠΑ-Ελλάδας επικαιροποιήθηκε το 2019 προς αμοιβαίο όφελος των δύο εθνών μας και της περιφερειακής ασφάλειας», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο